'The Beast' wil in Engels elftal, Memphis blij met Chinese fans

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'The Beast' wil in Engels elftal, Memphis blij met Chinese fans

• Als de nieuwe Engelse bondscoach Sam Allardyce spierballenvoetbal wil spelen, moet hij contact opnemen met Adebayo Akinfenwa, wiens bijnaam niet voor niets The Beast luidt. De 34-jarige spits van Wycombe Wanderers, een club uit de League Two, stelt zich kandidaat voor een plek in de selectie. 'Op één voorwaarde: als ze voorafgaand aan wedstrijden kip serveren. Anders doe ik het niet.'

• Een 4-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund en een afgelast duel met Manchester City: de oefentrip van Manchester United door China was geen doorslaand succes te noemen. Aan de steun van de lokale bevolking ligt het niet, zo laat Memphis Depay zien.

'Ik ben teleurgesteld in de top van Nederland. Of laat ik zeggen dat ik het raar vind dat het slechts bij informeren blijft. Ik hoor bij de topvijf, heb ik vorig seizoen bewezen.'
Iliass Bel Hassani van Heracles Almelo had stiekem op een transfer naar een topclub gerekend, maar het lijkt er tot zijn grote onbegrip niet van te komen. (de Volkskrant)

• Kampioen versus kampioen. Oftewel Cristiano Ronaldo versus Conor McGregor, de Ierse regerend wereldkampioen Mixed Martial Arts.

Great to see you bro!!💪🏽🔝

Een foto die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

• Technisch directeuren opgelet! Nog een spits gezocht. Tijdens een duel in de J-League mocht niemand minder dan Godzilla aanleggen voor een strafschop. Het resultaat: een monsterlijk slechte poging.

• Als iemand binnenkort een voetballer op de schoenen van Hedwiges Maduro ziet lopen. Tackles zijn toegestaan!

• Paris Saint-Germain heeft een nieuwe nummer 10. Helaas voor fans van de Franse grootmacht is het geen nieuwe topaankoop, maar Javier Pastore. De Argentijnse artiest neemt het vermaarde nummer over van de naar Manchester United vertrokken Zlatan Ibrahimovic.

• De Gonzalo Higuaín-haat houdt aan bij Napoli. Vanwege zijn aanstaande transfer naar Juventus is de spits razendsnel van held verworden tot paria.

• 37 jaar oud en still going strong. Claudio Pizarro heeft voor dit seizoen met Werder Bremen nog genoeg ambities. 'De topscorerstitel is een mooie uitdaging', aldus de veertienvoudig doelpuntenmaker van de nummer zeventien van het afgelopen seizoen. Over uitdagingen gesproken: in het eerste competitieduel op 26 augustus is zijn voormalige werkgever Bayern München de opponent.

'Ook Everton had belangstelling, maar uiteindelijk ben ik toch voor Liverpool gegaan.'
• Was getekend, Georginio Wijnaldum. Met andere woorden. De kersverse middenvelder van Liverpool, die overkwam van Newcastle United, liet Ronald Koeman dus zitten. (Liverpool Echo)

'Dit was misschien wel het ernstigste uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis'
Jan van Halst is technisch en commercieel directeur bij FC Twente, maar hij weet maar al te goed dat de club er bijna niet meer was geweest. 'We hebben ballen, shirts en een paar spelers. Dat is de essentie om een voetbalclub te beginnen. We kunnen vanaf nul af aan weer een club opbouwen en we hebben drie jaar nodig om terug te komen in de subtop van Nederland', besluit de directeur over de wederopbouw. (BNR)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.