Tevreden Van Marwijk blijft na eindsprint in de race voor WK-ticket

Reacties

Bert van Marwijk blikt tevreden terug op de 4-0 zege van de Verenigde Arabische Emiraten op Maleisië, al had de score in zijn ogen hoger kunnen uitvallen. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal blijft met zijn ploeg in de race voor het WK 2022 in Qatar.

Tevreden Van Marwijk blijft na eindsprint in de race voor WK-ticket
© Pro Shots
Ver. Arab. Emir.
Ver. Arab. Emir.
4 - 0
Maleisië
Maleisië

Winnen van Maleisië was in dat opzicht belangrijk, omdat de Emiraten nu weer bij de bovenste twee landen staan in Groep G van de tweede ronde van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. De nummers één en de vier beste nummers twee gaan door naar de volgende ronde, waarin vier WK-tickets te verdienen zijn. 

Door nederlagen in 2019 tegen Thailand en Vietnam waren de Emiraten achterop geraakt in de WK-kwalificatiereeks. Van Marwijk werd daarna ontslagen, maar is inmiddels weer terug en heeft na de ruime zege op Maleisië alles weer in eigen hand met de laatste drie duels met Thailand, Indonesië en Vietnam nog voor de boeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben heel tevreden met de overwinning op Maleisië. We hadden met grotere cijfers kunnen winnen, maar het was genoeg', vertelde Van Marwijk na afloop op een persconferentie. 'Ik vroeg de spelers om het simpel te houden vanwege het warme weer. Het vreet energie als je het te moeilijk maakt in dit soort wedstrijden.'

Na de snelle goal van Ali Mabkhout maakten de Emiraten vanaf de 83ste minuut het verschil. Fábio Lima scoorde twee keer, tussendoor maakte ook Mabkhout zijn tweede treffer. 'Onze conditie was de sleutel, daardoor konden we drie goals maken in de tweede helft', aldus Van Marwijk, die zich nu richt op de komende drie duels.

Ma 7 jun. 2021

Vr 11 jun. 2021

Di 15 jun. 2021

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 2 Groep G WK Kwalificatie Azië 2022 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ver. Arab. Emir.
8
6
0
2
23-7
+16
18
2
Vietnam
8
5
2
1
13-5
+8
17
3
Maleisië
8
4
0
4
10-12
-2
12
4
Thailand
8
2
3
3
9-9
0
9
5
Indonesië
8
0
1
7
5-27
-22
1
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.