Van Marwijk keert terug als bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

Reacties

Bert van Marwijk keert terug als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat maakt de voetbalbond van het land maandag bekend.

Van Marwijk keert terug als bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

De 68-jarige Van Marwijk keert met zijn nieuwe aanstelling terug bij het land waar hij in maart 2019 ook al begon als bondscoach. In december van dat jaar werd de voormalig Oranje-bondscoach echter alweer ontslagen na tegenvallende prestaties. Het land stond in het WK-kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar vierde achter Vietnam, Maleisië en Thailand.

Ook in het toernooi om de Gulf Cup kreeg Van Marwijk het land niet aan de praat. De Verenigde Arabische Emiraten moest Irak en Qatar voor zich dulden, waarna de Nederlandse bondscoach de laan werd uit gestuurd. Eerder was Van Marwijk al bondscoach van Oranje (2008-2012), Saoedi-Arabië (2015-2017) en Australië (2018).

Overigens is de situatie van de Verenigde Arabische Emiraten sinds het vertrek van Van Marwijk onveranderd in de WK-kwalificatie. Het land staat na vier wedstrijden vijf punten achter Vietnam, drie punten achter Maleisië en twee punten achter Thailand. De ploeg van Van Marwijk heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. De Verenigde Arabische Emiraten moet groepswinnaar worden óf een van de vier beste nummers twee worden om in de race voor een WK-ticket te blijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.