Tevreden Maaskant: 'Risico wordt uiteindelijk beloond'

FC Groningen-trainer Robert Maaskant (rechts op de foto) was na afloop van het duel met PEC Zwolle (1-0) tevreden met de nipte overwinning en de arbeid die zijn ploeg had geleverd. Zwolle-trainer Art Langeler (op foto links) vond daarentegen dat zijn ploeg te weinig kreeg in Euroborg.

'Het is zuur om in de laatste seconde te verliezen', aldus Langeler tegenover Eredivisie Live over de treffer ver in blessuretijd. 'In de eerste helft hebben we het erg goed gedaan en kwamen we niet in de problemen.'

'In de tweede helft maakte FC Groningen het ons moeilijker, maar een gelijkspel was in mijn ogen de beste uitslag', vervolgde de oefenmeester die na dit seizoen vertrekt bij PEC. 'Maar we gaan gewoon verder. Met dit voetbal moeten we nog voldoende punten kunnen halen.'

In tegenstelling tot Langeler was zijn collega van Groningen natuurlijk zeer tevreden met de winstpartij van zijn elftal. Maaskant was niet lovend over het spel van zijn ploeg, maar zag het harde werken uiteindelijk wel beloond worden.

'Ik vond de eerste helft van ons echt heel erg slecht', aldus de trainer. 'In de tweede helft heb ik een Groningen gezien dat niet goed speelde, maar wel met passie en strijdlust. We hielden de druk op Zwolle, waardoor we kansen kregen.'

'In de slotfase speelde Virgil van Dijk ook voorin, met alles risico van dien', vulde de oefenmeester van Groningen aan. 'Het laatste gedeelte was erg goed en doordat we dat risico namen worden we uiteindelijk ook beloond.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.