Groningen pakt ver in extra tijd overwinning tegen PEC

FC Groningen heeft zaterdagavond in de laatste minuut van de extra speeltijd de overwinning naar zich toegetrokken ten koste van PEC Zwolle: 1-0. In Euroborg leek het lange tijd uit te lopen op een doelpuntloze remise, maar ver in blessuretijd besliste Michael de Leeuw het duel namens de thuisploeg.

In een matige eerste helft waren de bezoekers uit Zwolle dichtbij de openingstreffer via Denni Avdic. Maar om nou te zeggen dat er veel mogelijkheden waren en het publiek sprankelend voetbal kreeg voorgeschoteld, dat zeker niet. Met name Groningen speelde een fletse eerste helft.

Na de onderbreking wel een fel en getergd Groningen, met Género Zeefuik voorop. De aanvaller schoot in het tijdsbestek van nog geen vijf minuten drie keer op het doel van PEC, maar zag twee inzetten voorlangs gaan en doelman Diederik Boer een keer knap redden.

Zeefuik werd door Rasmus Lindgren fraai vrijgezet voor de doelman maar zag zijn inzet gekeerd worden. Groningen ging daarna nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar stuitte meerdere keren op de uitstekend keepende Boer, die ondanks zijn sterke optreden PEC niet kon behoeden voor de nederlaag.

De Leeuw kreeg in de derde en laatste minuut van de extra tijd de bal voor de voeten en schoot onberispelijk in het dak van het doel. De aanvaller ontving de bal uit de kluts via de Zwolle-verdedigers Darryl Lachman en Joost Broerse en kon daardoor de winnende treffer aantekenen.

Door de winstpartij staat FC Groningen na speelronde 24 op de negende plaats in de Eredivisie met 29 punten. PEC blijft door de nederlaag steken op plaats vijftien. De ploeg van trainer Art Langeler behaalde tot dusver 23 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.