Tévez: van nationale zondebok tot held van de natie én Boca

Reacties

Vrijdag was een bijzondere avond voor Carlos Tévez. De voormalige banneling bij de Argentijnse nationale ploeg nam revanche voor zijn gemiste penalty van vier jaar terug, ook bevestigde zijn jeugdliefde Boca Juniors dat de 31-jarige aanvaller terugkeert op het oude nest.

Tévez: van nationale zondebok tot held van de natie én Boca

Terwijl de kwartfinale van het toernooi om de Copa América tussen Argentinië en Colombia nog in volle gang was en Tévez nog op de bank zat, maakte Boca de langverwachte transfer officieel. In ruil voor zijn clubtopscorer, die de eerste drie seizoenen (2001-2004) van zijn profcarrière bij de Argentijnse topclub speelde, krijgt Juventus op huurbasis de beschikking over Guido Vadalá, een achttienjarige centrumspits.

Misschien nog wel specialer voor Carlitos was dat hij zijn land naar de halve finale schoot door de laatste strafschop te benutten. Vier jaar geleden verwerd hij juist nog tot zondebok van de natie, toen hij tijdens de Copa América-editie van 2011 de uitschakeling van Argentinië bezegelde door in de penaltyserie tegen de latere kampioen Uruguay te missen.

Carlos Tévez springt in de armen van doelman Sergio Romero na zijn beslissende penalty. Alles is vergeven en vergeten.
Carlos Tévez springt in de armen van doelman Sergio Romero na zijn beslissende penalty. Alles is vergeven en vergeten.

Het leek lange tijd de laatste interland te worden van Tévez (op bovenstaande foto in een innige omhelzing met Lionel Messi). Wegens zijn uitstekende prestaties voor Juventus besloot bondscoach Tata Martino vorig jaar de inmiddels 72-voudige international toch weer bij de selectie te halen. Tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap leidde het tot nu toe in alle wedstrijden tot een invalbeurt.

Vrijdagnacht mocht Tévez in de 73ste minuut als vervanger van Sergio Agüero ook weer opdraven, maar zeker niet met het oog op een dreigende penaltyserie. 'Ik had Tévez niet opgeschreven voor de eerste vijf penalty's, omdat hij tijdens de vorige Copa América had gemist', biechtte Martino op, uit angst dat Tévez opnieuw de hoon van de natie over zich heen zou krijgen.

Maar El Apache was niet tegen te houden toen de penaltyserie was aanbeland bij de zevende penalty. 'Uiteindelijk kwam het toch op hem aan', vervolgde Martino. 'Dat is voetbal. Morgen zullen de krantenkoppen gaan over verlossing.' Ook Tévez zelf besefte maar al te goed wat hij teweeg had gebracht. 'Wat vier jaar geleden is gebeurd, is voorbij. In het voetbal krijg je altijd kans op revanche.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.