Tete vervangt zieke Veltman in basisopstelling Ajax

Reacties

Ajax begint donderdag met Kenny Tete aan de uitwedstrijd tegen Legia Warschau in de zestiende finale van de Europa League. De rechtsback vervangt Joël Veltman, die ziek is.

Tete vervangt zieke Veltman in basisopstelling Ajax

Trainer Peter Bosz liet woensdag tijdens de persconferentie in Warschau al doorschemeren geen spelers te willen sparen en heeft woord gehouden.

De basisopstelling van zondag tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst) wordt gehandhaafd, op de absentie van Veltman - die wereldwijd in opspraak kwam vanwege een onsportieve actie tegen Sparta - na dan.

Aanvoerder Davy Klaassen kan donderdag Zlatan Ibrahimovic achter zich laten op de Europese topscorerslijst van Ajax. De middenvelder was al negen keer trefzeker in Europa. Met zijn volgende goal evenaart hij Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Shota Arveladze. Het record van Jari Litmanen (26 doelpunten) is nog ver weg.

De aftrap van Legia Warschau - Ajax is om 21.05 uur. Twee jaar geleden toonden de Amsterdammers zich in hetzelfde stadium van het toernooi te sterk voor de Polen.

Opstelling Legia Warschau: Malarz; Broz, Dabrowski, Pazdan, Hlousek; Jodlowiec, Ofoe, Kopczynski; Radovic, Necid, Qazaishvili

Opstelling Ajax: Onana; Tete, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.