Tete krijgt dispensatie voor rentree bij Jong Ajax

Reacties

Kenny Tete speelt vrijdagavond met Jong Ajax tegen FC Emmen zijn eerste wedstrijd in tweeënhalve maand tijd. De rechtsback heeft daarvoor dispensatie gekregen van de KNVB.

Tete krijgt dispensatie voor rentree bij Jong Ajax

Tete (20) heeft dit seizoen al negentien keer in de hoofdmacht van Ajax gespeeld en was daardoor in principe niet speelgerechtigd voor het Jupiler League-duel. De KNVB heeft hem echter toestemming verleend.

Voor Tete wordt het duel op De Toekomst met FC Emmen zijn eerste sinds eind januari. Toen raakte de international (twee caps) geblesseerd aan zijn enkel. Tijdens zijn absentie nam Joël Veltman als rechtsback de honneurs waar bij Ajax. Daardoor kwam centraal achterin een plek vrij voor Mike van der Hoorn.

Omdat Tete vrijdag met Jong Ajax in actie komt, gaat het uitduel van het eerste elftal met SC Cambuur van zaterdag aan hem voorbij. Volgende week zondag zou hij in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zijn rentree kunnen maken.

Voor trainer Frank de Boer komt de terugkeer van Tete op het juiste moment. 'Ik ben blij dat ik straks achterin weer keuzes kan maken', zei hij op het perspraatje in aanloop naar het duel met SC Cambuur. 'We zitten dun in de verdedigers. We kunnen straks ook met wat schorsingen te maken krijgen, want er staan meerdere spelers op scherp. Tete oogt scherp en fris, dus ik ben blij dat hij eraan komt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.