Teruggekeerde Esteban moet zich weer bewijzen bij AZ

Reacties

In navolging van Aron Jóhannsson zal ook Esteban woensdag in de bekerwedstrijd tegen GVVV zijn rentree maken voor AZ. De Costa Ricaanse doelman krijgt de kans zich te bewijzen nu hij weer helemaal fit is.

Teruggekeerde Esteban moet zich weer bewijzen bij AZ

Trainer John van den Brom zal verder niemand sparen tegen de nummer twee uit de Topklasse Zaterdag. Esteban speelde alleen de eerste drie competitieduels van AZ, voordat hij door een knieblessure en griep de laatste zeven wedstrijden van de Alkmaarders in de Eredivisie miste. 'Van Esteban (foto) heb ik nog geen goed beeld gekregen, omdat ik hem alleen op de trainingen gezien heb', licht Van den Brom diens rentree toe op de clubwebsite. 'Dat Esteban speelt heeft dus niets met de prestaties van Sergio Rochet te maken, want hij ontwikkelt zich prima. Na woensdag gaan we kiezen wie de eerste doelman wordt.'

Jóhannsson hoeft in tegenstelling tot Esteban niet te vrezen voor zijn basisplaats. AZ kampt door de blessures van Steven Berghuis en Muamer Tankovic met een tekort aan spitsen. De Amerikaanse international was vorig seizoen clubtopscorer met 26 officiële treffers. 'Het past goed in zijn revalidatietraject dat hij nu weer minuten gaat maken', stelde Van den Brom, die hoopt dat Tankovic zondag tegen Excelsior ook weer terug is.

Automatismen
Van den Brom ziet verder geen reden te rouleren met zijn basiselftal. 'We hebben de afgelopen weken in de opstelling noodgedwongen een paar andere keuzes moeten maken, door de blessures die we hebben. Daardoor zijn we nog naar de juiste formatie aan het zoeken. Het wordt woensdag een mooi moment om automatismen te kweken. Ik ga niemand sparen. Wij benaderen deze wedstrijd als iedere andere.'

Dat heeft ook te maken met de ontmoeting met GVVV van tweeënhalf jaar geleden, toen AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi maar net sterker was (2-1). 'Toen had AZ het moeilijk, terwijl het thuis speelde. GVVV heeft een selectie die al jaren bij elkaar is. Vorig jaar hebben ze bijna de titel gewonnen. In de spits staat Sherwin Grot, die nog bij NEC gespeeld heeft. Natuurlijk moeten wij winnen, maar het zal niet vanzelf gaan. Wij zijn nog niet zo ver dat we een tegenstander kunnen oprollen', verwijst hij naar de uitspraken van Ajax-coach Frank de Boer over tegenstander Urk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.