Teruggekeerde Allardyce beter dan ooit na Engeland-debacle

Reacties

Sam Allardyce maakt op Boxing Day als manager van Crystal Palace zijn rentree in de Premier League. Op bezoek bij Watford (aftrap 13.30 uur) staat Big Sam weer voor het eerst aan de zijlijn sinds zijn bijzondere pijnlijke ontslag als bondscoach van Engeland.

Teruggekeerde Allardyce beter dan ooit na Engeland-debacle

Erin geluisd of niet, Allardyce was er kapot van. Undercover-journalisten van The Daily Telegraph kregen de 62-jarige Engelsman zover dat hij de zogenaamde ondernemers adviseerde over het omzeilen van FA-regels. Als gevolg daarvan zette de Engelse voetbalbond Allardyce op straat. Slechts 67 dagen had hij zijn droomfunctie vervuld.

Nu is Allardyce terug, als opvolger van Alan Pardew bij Crystal Palace. 'Ik weet dat ik nog mezelf ben, maar door de ervaring ben ik wel een beter mens geworden. Tegenslag maakt je sterker. Ik heb geleerd van mijn fouten, in de spiegel gekeken en ga nu verder', aldus de manager in een interview met Sky Sports.

Het is aan Allardyce om Crystal Palace in de Premier League te houden. The Eagles zullen opgelucht zijn als het dramatische jaar ten einde is. In 2016 won de Londense club in de Premier League slechts zes keer. Crystal Palace begon als nummer vijf aan het huidige kalenderjaar en is momenteel de nummer zeventien in de Premier League.

Het maakte de opvolger van Pardew niet minder enthousiast toen de aanbieding kwam: 'Spelers, club, ambities. Het is een totaalpakket. Palace is een degelijke Premier League-club en wil een volgende stap zetten. Het is mijn taak om snel te zien waar het fout gaat. De defensieve zekerheid is er niet meer. Als we de potentie benutten, dan zouden we uit de problemen moeten raken. Maar er is geen garantie', aldus Allardyce.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.