Terim baalt: 'Tegen Oranje heb je topspeler Turan nodig'

Reacties

Bondscoach Fatih Terim was gelukkig met de 3-1 overwinning van Turkije op Kazachstan, maar kreeg voor en tijdens het duel in Istanbul ook een paar fikse tegenslagen te verwerken. De Turken zijn eind maart de eerstvolgende tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatiecampagne.

Terim baalt: 'Tegen Oranje heb je topspeler Turan nodig'

'Ik ben zeer te spreken over de wedstrijd. We domineerden en waren in de eerste helft met vlagen zelfs briljant. Nu maar hopen dat we de resterende groepswedstrijden ook winnen. Dat zal erg lastig worden', aldus Terim, die tegen Nederland met Arda Turan een belangrijke speler mist vanwege een schorsing.

'Die gele kaart was niet nodig. Arda wilde helemaal geen strafschop. Het leek alsof hij een schwalbe maakte, maar dat was niet zo', zei Terim over de gele kaart van de middenvelder van Atlético Madrid, die in blessuretijd viel. 'Voor ons heel jammer, want we hebben hem heel hard nodig tegen Nederland. Tegen zulke landen heb je topspelers nodig. En Arda Turan is dat.'

Incident
Voor aanvang van de wedstrijd tegen Kazachstan vond een zeer spraakmakend incident plaats. Volkan Demirel, doelman van de Turkse ploeg en Fenerbahçe, weigerde te spelen in het stadion van Galatasaray, waar hij zeer vijandig werd ontvangen. Sterker, Demirel verliet woedend het stadion en riep in zijn emotie zijn interlandloopbaan te willen beëindigen. Al was zijn woede van korte duur.

'Hij moest van mij terugkeren, anders had hij een fikse boete kunnen ontvangen van de UEFA', aldus Terim. 'Maar verder kan ik niet veel over zeggen over het voorval. Ik moet eerst alle kanten van het verhaal horen. Maar Volkan had tóch niet kunnen spelen, hij had te veel last van zijn rug', was de opmerkelijke uitleg van Terim.

Turan zelf bleef ondanks zijn schorsing strijdvaardig over het verdere verloop van de kwalifictiecyclus. 'We hebben een zware periode achter de rug, daarom was dit zo'n belangrijke zege. Maar opgeven doen we nooit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.