Terek-preses Kadirov houdt woord met ontslag Gullit

Ramzan Kadirov, de voorzitter van Terek Grozny, heeft woord gehouden door Ruud Gullit meteen na het verlies tegen Amkar Perm uit zijn functie als hoofdtrainer te ontheffen. De machtige preses had de voorwaarden voor het ontslag al maandag aangekondigd.

Terek-preses Kadirov houdt woord met ontslag Gullit

Op de eigen website was in een communiqué te lezen dat Gullit alleen bij winst op concurrent Amkar Perm zijn werkzaamheden kon continueren. De wedstrijd ging dinsdag jammerlijk met 1-0 verloren door een laat eigen doelpunt van Sergei Omelyanchuk.

Gullit stelde onmiddellijk na het laatste fluitsignaal dat winst of verlies niet had uitgemaakt. Kadirov, naast voorzitter tevens president van Tsjetsjenië, hield woord en ontsloeg Gullit na de nederlaag. Met het ontslag van Gullit verdwijnt diens Nederlandse assistent Ron van Niekerk eveneens van het toneel.

Gullit werd in februari als een held onthaald in Tsjetsjenië en ondertekende destijds een contract voor anderhalf jaar bij de club van Kadirov. Het avontuur is na krap een halfjaar ten einde.

Het ambitieuze Terek had grootse plannen, maar bivakkeert momenteel op een veertiende plaats in de Russische competitie, met twaalf punten uit dertien duels. Als dat niet verandert, is de club gedwongen duels om promotie/degradatie te spelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's