Ten Hag ziet Utrecht groeien: 'Er zit wat moois in het vat'

Erik ten Hag was een blije trainer na de overwinning van FC Utrecht op Excelsior (2-1). 'We hebben geweldig spel op de mat gelegd', vond de coach van de Domstedelingen.

De eerste helft van het duel in De Galgenwaard stond niet bol van de hoogtepunten, waardoor de thuisploeg onder een licht fluitconcert de kleedkamer opzocht. 'Het heeft niet gedonderd, maar we hebben wel aangegeven wat er beter moest', vertelde Ten Hag aan de NOS over de bespreking in de rust. Na de hervatting kwam Utrecht een stuk beter voor de dag, hetgeen door Yassin Ayoub en Nacer Barazite binnen tien minuten werd bekroond met de 1-0 en de 2-0.

'De tweede helft was heel aantrekkelijk, we hebben veel kansen gecreëerd en geweldig spel op de mat gelegd', vond Ten Hag. 'We krijgen steeds meer controle en zijn zelden in de problemen geraakt. We hadden het duel eerder moeten beslissen, maar daar gaan we keihard aan werken. Er zit zeker wat moois in het vat', aldus de trainer van de nieuwe nummer acht van de Eredivisie.

Utrecht behaalde tegen Excelsior de derde zege in de laatste vier duels en krabbelt daarmee op na de belabberde seizoenstart. Vormgever van de 'wederopstanding' van de Domstedelingen is Barazite, die tegen de Rotterdammers met een assist en doelpunt opnieuw bepalend was. 'Het was een heerlijke goal, hij gleed lekker in het hoekje. Ik was ook nog bij de goal van Yassin betrokken en we pakken drie punten, heel fijn', aldus de aanvallende middenvelder.

Van der Gaag
Bij de bezoekers waren de gezichten een stuk minder vrolijk. 'We moeten maar eens op afwerken gaan trainen', zuchtte trainer Mitchell van der Gaag, die in Utrecht voor de zesde keer op rij een Eredivisie-nederlaag moest slikken. 'Vrije val, crisis, neerwaartse spiraal.. Laten we het erop houden dat het niet goed is. Verliezen is heel vervelend, de goodwill die we aan het begin van het seizoen hebben gekweekt, is nu helemaal weg.'