Excelsior eerste opponent FC Utrecht in favoriete maand

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior tracht op bezoek bij FC Utrecht een einde te maken aan slechte reeksen.

Excelsior eerste opponent FC Utrecht in favoriete maand
Speelronde: 12
Aftrap: zondag 6 november, 12.30 uur
Scheidsrechter: Richard Liesveld

• Ondanks de magere score van dertien punten uit elf wedstrijden stond FC Utrecht na elf speelrondes achtste. Excelsior heeft drie punten minder dan FC Utrecht na een reeks van vijf nederlagen.

• Beide clubs stonden in De Galgenwaard negentien keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. Nog altijd wacht Excelsior op zijn eerste zege. De Kralingers verloren zestien keer en sleepten drie keer een gelijkspel uit het vuur.

• De meest legendarische editie van FC Utrecht - Excelsior vond plaats in het seizoen 1983/84. De Domstedelingen wonnen met de zelden voorkomende cijfers van 7-4. Halverwege koesterden de bezoekers nog een 1-4 voorsprong.

• November is de favoriete maand van FC Utrecht. De Domstedelingen boekten in de een na laatste maand van het jaar 76 Eredivisie-zeges, meer dan in elke andere maand.

Excelsior-coach Mitchell van der Gaag diende als speler FC Utrecht.
Excelsior-coach Mitchell van der Gaag diende als speler FC Utrecht.

• Ook Excelsior zal blij zijn dat oktober erop zit. De formatie van trainer Mitchell van der Gaag sprokkelde afgelopen maand nul punten bij elkaar en maakte zelfs geen doelpunt. Geen enkele andere Eredivisie-club presteerde zo beroerd in oktober.

• Over Van der Gaag gesproken: als speler diende de huidige Excelsior-coach gedurende vier seizoenen FC Utrecht. In 2001 besloot hij de overstap te maken naar Marítimo Funchal.

• Tijdens de eerste elf speelrondes zette FC Utrecht-coach Erik ten Hag al 23 spelers in. Geen enkele trainer deed een beroep op méér selectieleden, al gebruikten ook Go Ahead Eagles, Ajax en PEC Zwolle al 23 spelers.

• Excelsior trof tijdens de afgelopen vier Eredivisie-duels geen doel. Blijft ook een treffer tegen FC Utrecht uit, dan evenaart de ploeg een serie van vijf doelpuntloze wedstrijden uit het seizoen 1975/76.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.