Ten Hag wil zich niet blindstaren op vierde plek

Reacties

FC Utrecht staart zich niet blind op plaats vier als doelstelling voor het restant van het Eredivisie-seizoen. Trainer Erik ten Hag geeft aan dat kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal wel een absolute vereiste is.

Ten Hag wil zich niet blindstaren op vierde plek

Door het gelijkspel tegen ADO Den Haag (1-1) van zondag blijft FC Utrecht vierde in de Eredivisie, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs en daarbij een hoger bedrag aan televisie-inkomsten oplevert.

'En het is ook een eervolle plek, maar het is niet zo dat wij dit nu als doel hebben geformuleerd', zegt Ten Hag tegen VI. 'Het enige wat wij willen, is ons gewoon zo snel mogelijk kwalificeren voor de play-offs, zodat we ons daarop kunnen voorbereiden.'

FC Utrecht lijkt deelname aan de play-offs nauwelijks nog te kunnen ontgaan, maar Ten Hag waakt voor onderschatting. 'Want normaal gesproken moet je thuis winnen als de nummer laatst (ADO Den Haag, red.) op bezoek komt. Maar je merkt dat het einde van het seizoen nadert, dan worden punten kostbaar, doordat vrij veel clubs ergens voor spelen.'

Ten Hag kan zaterdag niet beschikken over Robin van der Meer. Hij heeft een schouder uit de kom. Patrick Joosten (kruisband) komt het hele seizoen niet meer in actie, terwijl Andreas Ludwig kampt met een liesblessure. Daartegenover staat de terugkeer van linksback Edson Braafheid en doelman Robbin Ruiter. Zij zijn hersteld van respectievelijk een achillespeesblessure en een sleutelbeenbreuk en kunnen ritme opdoen bij de beloften in de Jupiler League.

Zaterdagavond (19.45 uur) wacht de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. FC Utrecht (41 punten) heeft een gaatje geslagen met de achtervolgers voor plek vier. AZ (38), FC Twente (38), SC Heerenveen (37) en Vitesse (36) volgen in het kielzog van de Domstedelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.