ADO de dupe van arbitrale misser tegen FC Utrecht

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben ekaar zondagmiddag in evenwicht gehouden: 1-1. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük speelde een negatieve hoofdrol in De Galgenwaard.

Op slag van rust zat FC Utrecht-linksback Robin van der Meer helemaal mis met zijn tackle op Guyon Fernandez. De sliding kwam niet eens in de buurt van de bal en raakte de ADO-aanvaller duidelijk, maar tot verbijstering van de Hagenaars floot Gözübüyük niet voor een strafschop. Het zorgde voor grote woede bij trainer Fons Groenendijk, die de vierde official met een tirade echter ook niet wist te overtuigen om Gözübüyük alsnog voor een penalty te laten fluiten.

Het was sowieso een wedstrijd van opzichtige fouten in Utrecht. ADO kwam in de zestiende minuut op voorsprong nadat Ramon Leeuwin pijnlijk in de fout ging en de bal zomaar inleverde bij Dion Malone, die vervolgens oog in oog met doelman David Jensen ijzig koel bleef en de bal tegen de touwen schoof: 0-1.

Vijf minuten voor rust kwam FC Utrecht op gelijke hoogte en ook bij deze treffer ging er vooral heel veel fout. De voorzet van Giovanni Troupée leek voor Danny Bakker en toch zeker voor Tom Beugelsdijk eenvoudig weg te werken, maar beide ADO-spelers grepen totaal niet in waardoor Richairo Zivkovic - de vervanger van Sébastien Haller, die ontbrak omdat hij een paar uur voor de wedstrijd vader werd - bij de tweede paal kon binnentikken en dat feilloos deed: 1-1.

Vlak voor rust verdiende ADO zoals gezegd een strafschop, maar nadat die niet werd gegeven nam Utrecht in de tweede helft het heft in handen. Yassin Ayoub raakte de lat met een prachtig schot, terwijl doelman Robert Zwinkels goed redding bracht na een pegel van Sofyan Amrabat. Omdat het 1-1 bleef, blijft ADO hekkensluiter met negentien punten. De achterstand op Roda JC, Excelsior en Go Ahead Eagles bedraagt echter slechts één punt. FC Utrecht staat verdienstelijk vierde met 41 punten na 25 duels.