Ten Hag: 'We moeten pro-actiever zijn met FC Utrecht'

Reacties

Volgens FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is zijn ploeg nog te reactief dit seizoen. De Domstedelingen wonnen in de eerste vijf speelrondes in de Eredivisie nog niet en staan met drie punten op de vijftiende plek. Vrijdagavond is in eigen huis FC Groningen (20.00 uur) de tegenstander.

Ten Hag: 'We moeten pro-actiever zijn met FC Utrecht'

'Het gaat erom dat we pro-actiever zijn. Neem bijvoorbeeld PEC Zwolle-uit, de eerste helft (1-1 eindstand, red.). We controleerden de wedstrijd. Dan moet je het ook afdwingen. In het topvoetbal krijg je niet vijf, zes kansen. Je moet scherp zijn als het moment daar is', stelt Ten Hag, die denkt dat het pro-actief zijn ook te maken heeft met verdedigen.

'Je moet met alles wat je in je hebt je eigen goal verdedigen. We werken eraan. Ik zie de goede aanzetten. Dat is positief. We moeten onverstoorbaar blijven, onze verantwoordelijkheid pakken en kei- en keihard blijven werken. Die laatste paar procenten geven', zegt Ten Hag op de clubwebsite.

De 46-jarige trainer van de ploeg die vorig seizoen nog vijfde werd en de bekerfinale haalde, kijkt ondanks de lage klassering niet naar de ranglijst. 'Ik kijk veel verder dan dat. Daarvan worden we niet onrustig. We hebben de potentie, maar we moeten het zelf afdwingen. We moeten doortastender zijn.'

FC Utrecht speelde tot dusver gelijk tegen SC Heerenveen (2-2), Vitesse (1-1) en PEC Zwolle (1-1), maar de ploeg verloor van PSV (1-2) en AZ (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.