Jong Utrecht schrijft historie: 'Hier hikten we tegenaan'

Reacties

Na zes speelronden heeft Jong FC Utrecht 'm dan eindelijk te pakken: de eerste overwinning in de Jupiler League. Het werd ook wel tijd, vond trainer Robin Pronk na de 3-0 zege op Fortuna Sittard in Stadion Galgenwaard.

Jong Utrecht schrijft historie: 'Hier hikten we tegenaan'

De gepromoveerde beloften van Utrecht hadden het tot nu toe zwaar in de directe confrontaties met de profs. NAC Breda (4-1), De Graafschap en RKC Waalwijk (allebei 3-1) waren stuk voor stuk een maatje te groot, terwijl voor de interlandperiode Jong PSV eveneens te sterk was: 2-0. Alleen tegen FC Dordrecht bleef de ploeg van Pronk overeind (1-1). Tot maandagavond.

Halverwege kon het eigenlijk al niet meer fout gaan, toen Jong Utrecht met 2-0 leidde door twee goals van Gyrano Kerk, die in de Eredivisie al twee keer inviel en vorig seizoen 36 keer in actie kwam voor Helmond Sport. 'In de eerste helft, ja, dan speel je fantastisch. We kregen wel vijf honderd procent-kansen. Eigenlijk duurde het nog lang voordat de 1-0 viel', blikt Pronk terug.

Na rust zette Fortuna aan, maar het creëerde nauwelijks kansen. In de 82ste minuut stelde Maarten Peijnenburg de zege veilig met de 3-0. 'Eigenlijk hadden we die zege tegen FC Dordrecht al willen, kunnen en moeten boeken', zegt Pronk. 'Op een gegeven moment hik je er tegenaan. Je komt met z'n allen enthousiast de zomerstop uit, gaat de Jupiler League in en dan wil iedereen zien dat je wint.'

Nu dat is gelukt, geeft dat zijn ploeg vertrouwen, stelt Pronk op de FC Utrecht-website. 'Het doet ons goed om te zien dat we van een ploeg van dit niveau kunnen winnen, mede trouwens dankzij de uitstekende impuls die werd gegeven door de jongens van de A-selectie, die meespeelden. We gaan nu een pittige serie tegemoet van zeven wedstrijden, waarvan vijf uit. We weten wat ons te doen staat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.