Ten Hag: 'We moeten absoluut niet gaan dagdromen'

Reacties

Ondanks de goede prestaties van de laatste maanden blijft de doelstelling van FC Utrecht een klassering tussen positie zes en twaalf. De directie en het technische kader willen waken voor hernieuwd opportunisme, iets wat jarenlang tegen de club werkte.

Ten Hag: 'We moeten absoluut niet gaan dagdromen'

Telkens konden de door de beleidsbepalers zelf uitgesproken hoge verwachtingen niet worden waargemaakt. Trainer Erik Ten Hag (foto): 'We kijken in maart of april wel waar we staan. Verder zijn we vooral bezig met het teamproces en daarin probeer je elke dag spelers te verbeteren. We moeten absoluut niet gaan dagdromen.'

Of de ambities mogelijk tóch naar boven worden bijgesteld, hangt helemaal af van de selectie waarmee Ten Hag na deze transferwindow kan werken. Nog steeds bestaat de kans dat clubtopscorer Sébastien Haller vertrekt, hoewel de Franse spits zelf deze week in Voetbal International zegt een zomertransfer te prefereren.

Zónder Haller zal de coach zijn systeem aanpassen. Ten Hag heeft wel de luxe van een sterke reservebank. Zo bracht hij afgelopen zondag in het thuisduel met PEC Zwolle (1-0) Nacer Barazite en Ruud Boymans in. De Duitse middenvelder Andreas Ludwig ontbrak wegens een schorsing.

FC Utrecht gaat een belangrijke fase in: donderdag (18.30 uur) heeft de club bij Roda JC Kerkrade plek vier in de Eredivisie voor het grijpen, op zondag is FC Twente in Enschede de tegenstander, daarna wacht de kwartfinale om de KNVB-beker bij PSV, dat volgende week zondag op bezoek komt in Stadion Galgenwaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.