Ten Hag volgt Cocu op en wint de Rinus Michels Award

Reacties

Erik ten Hag heeft tijdens het Trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Award gewonnen, de prijs voor beste trainer in het Nederlandse betaalde voetbal. De hoofdcoach van FC Utrecht kreeg de voorkeur boven Frank de Boer (Ajax), Phillip Cocu (PSV), Ron Jans (PEC Zwolle) en John Stegeman (Heracles Almelo).

Ten Hag volgt Cocu op en wint de Rinus Michels Award

De meerderheid van de hoofdcoaches uit de Eredivisie gaf hun stem aan Ten Hag, die dit seizoen uitstekend presteert met de Domstedelingen. De ex-hoofdcoach van Bayern München II en Go Ahead Eagles en voormalig assistent-trainer bij PSV en FC Twente gidste FC Utrecht naar de finale van het KNVB-bekertoernooi (waarin Feyenoord met 2-1 te sterk was) en bezet met zijn selectie momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie.

Ten Hag volgt PSV-coach Cocu op. De voormalige middenvelder - net als Ten Hag tussen 2009 en 2012 assistent van Fred Rutten (foto) bij PSV - won de vakprijs vorig jaar, kort nadat hij de Eindhovenaren naar het kampioenschap had geloodst. Ajax-trainer De Boer viel in de twee seizoenen daarvoor, waarin hij met de hoofdstedelingen twee titels vierde, in de prijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.