Ten Hag niet bang voor nieuwe blamage tegen Groningen

Reacties

Erik ten Hag denkt dat FC Utrecht geleerd heeft van de competitienederlaag tegen FC Groningen op 16 september (1-5). Woensdag (20.00 uur) staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard, ditmaal in de strijd om de KNV-beker.

Ten Hag niet bang voor nieuwe blamage tegen Groningen

FC Utrecht weet hoe het is om ver te komen in het bekertoernooi: vorig seizoen behaalde het team van trainer Ten Hag de bekerfinale die van Feyenoord verloren werd (2-1). Voor de Utrechters is het bekertoernooi allerminst een tussendoortje. 'Het enige dat telt is dat we die pot naar ons toetrekken', zegt Ten Hag op de clubsite. 'Als het kan, graag met mooi voetbal. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk.'

Utrecht staat op dit moment achtste in de Eredivisie. Slechts van Ajax (3-2) werd in de laatste vier wedstrijden verloren. De andere drie duels eindigden in een overwinning. De laatste wedstrijd vóór deze reeks was de desastreuze competitiewedstrijd tegen Groningen in Utrecht. Het was een belangrijk omslagpunt.

'Toen ging er in balbezit bij ons heel veel verkeerd en functioneerde ook de omschakeling niet. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat niet nog eens overkomt', zegt Ten Hag, die vorig jaar met Utrecht in het bekertoernooi een verlenging nodig had om Groningen met 5-3 te verslaan. Hij legt uit: 'Het begint allemaal met je houding. Die was de vorige keer tegen Groningen aanvankelijk goed, maar niet meer nadat we een tegenslag kregen. Dat was een les. Dat hebben we sindsdien goed omgezet.'

Utrecht kreeg destijds na een klein kwartier én vlak voor rust een doelpunt tegen, waarna het elftal na rust instortte. Na dit duel keerde bijvoorbeeld aanvoerder Willem Janssen, gepasseerd voor het competitietreffen met Groningen, terug in het basiselftal.

De ploeg mist in het duel van woensdag met de bekerwinnaar van 2015 de langdurige geblesseerden Edson Braafheid en Jeff Hardeveld. Daarnaast zijn Kevin Conboy (ziek) en Andreas Ludwig (liesklachten) ook niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.