Ten Hag neemt het op voor Onana na nieuwe dreun Man Utd

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag is ervan overtuigd dat zowel zijn team als doelman Andre Onana zich zal herstellen van de dramatische seizoenstart. De Engelse recordkampioen ging dinsdagavond in eigen huis onderuit tegen Galatasaray in de Champions League.

Ten Hag neemt het op voor Onana na nieuwe dreun Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Onana, die in de eerste weken van zijn verblijf op Old Trafford toch al geen onaantastbare indruk maakt, zorgde met een foute pass bij een 2-2 stand indirect voor de rode kaart van Casemiro. De controleur haalde Dries Mertens onderuit en incasseerde daardoor zijn tweede gele kaart. Mauro Icardi miste de toegekende strafschop, maar maakte even later alsnog de 2-3.

'Andre heeft gekeept in een Champions League-finale en haalde daarvoor ook al eens de halve eindstrijd', memoreerde Ten Hag tijdens de persconferentie de eerdere prestaties van Onana in het miljardenbal met Ajax en Internazionale. 'Hij kan een van de beste keepers ter wereld zijn. We hebben ook hier al zijn fantastische kwaliteiten én persoonlijkheid gezien. Hij zal terugkeren.'

Manchester United heeft nu liefst zes van zijn eerste tien officiële duels van het seizoen verloren, wat neerkomt op de slechtste start sinds 1986/87, de jaargang waarin Sir Alex Ferguson het roer op Old Trafford in handen kreeg.

Tijdens het persmoment kreeg Ten Hag de vraag of hij zich zorgen maakt over zijn positie. 'Vorig seizoen verliep briljant, maar toen we dit project inzetten wisten we dat er af en toe een terugval zou zijn. En zoals je kunt zien, zitten we nu in een moeilijke periode.' De tacticus stelde dat er 'geen excuses' voor de slechte resultaten zijn. 'Misschien missen we wat balans op links, maar we kunnen niet de fouten maken die we maakten. Het moet echt beter.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag dit seizoen nog puntloos in Champions League
Ziet de manager nog wel perspectief? 'Ik zag een hecht team, dat in fases van de wedstrijd fantastisch speelde. Maar we maakten opeens een fout en werden daarvoor afgestraft.'

Met nul punten na twee speelrondes staat Manchester United het water in de Champions League al aan de lippen. Eerder verloor de eindwinnaar van 1999 en 2008 bij Bayern München. In competitieverband wacht zaterdag een thuisduel met Brentford.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.