Ten Hag: 'Nacer moet het teambelang voor ogen hebben'

Reacties

FC Utrecht wil niet te zwaar tillen aan het incident rond Nacer Barazite. De aanvaller liet duidelijk zijn onvrede blijken toen hij door trainer Erik ten Hag naar de kant werd gehaald.

Ten Hag: 'Nacer moet het teambelang voor ogen hebben'

Utrecht moest tegen De Graafschap met tien man verder nadat Mark van der Maarel zijn tweede gele kaart had gekregen. Uit tactische overwegingen koos Ten Hag ervoor om Barazite naar de kant te halen en de relatief onzichtbare Sébastien Haller te laten lopen. 'Want als je nog iets wil creëren, heb je kopkracht nodig', motiveerde de trainer voor de camera van de NOS.

Gezien het sterke spel van Barazite leek die zet van Ten Hag verrassend, in elk geval bij de aanvaller zelf leek die in het verkeerde keelgat te schieten. 'Ik was boos', benadrukte de speler in kwestie. 'Niet door de wissel zelf, maar door de kansen die ik niet wist af te maken', zwakte hij het incident wat af.

Teambelang
Ten Hag vond hoe dan ook dat de speler zich professioneler had moeten opstellen. 'Hij moet op zo'n moment het teambelang voor ogen hebben. Dat is nog wel een stap die hij moet maken', oordeelde de trainer, die na de 1-0 zege niet te lang wilde blijven stilstaan bij randzaken. 'Nacer is ook een jongen die dit zelf goed kan relativeren.'

Door de tweede overwinning op rij staat FC Utrecht achtste en heeft het zelfs de vijfde plaats van Vitesse (twee punten meer) in zicht. 'Dat is wel iets wat we moeten ambiëren', meende Barazite. 'Maar willen we echt doorgroeien, dan moeten we volwassener worden', besloot Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.