Tien Utrechters niet in de problemen op De Vijverberg

Reacties

FC Utrecht kan na de tweede overwinning op rij weer omhoog kijken in de Eredivisie. Ook met een man minder kwamen de Domstedelingen niet in de problemen bij De Graafschap (0-1).

Tien Utrechters niet in de problemen op De Vijverberg

Speciale gast bij de wedstrijd op De Vijverberg was Simon Kistemaker. De voormalige trainer heeft in het verleden een onvergetelijke indruk achtergelaten bij zowel De Graafschap als FC Utrecht. Hoewel beide clubs onder zijn hoede degradatievoetbal speelden in de Eredivisie, ging het publiek op de banken voor het spectaculaire voetbal dat hij met zijn ploegen op de mat legde.

De trainers Jan Vreman (Graafschap) en Erik ten Hag (Utrecht) speelden in Doetinchem zelfs samen onder De Kist. De coach wist ook als geen ander het publiek te bespelen op het moment dat zijn elftal even een steuntje in de rug kon gebruiken. Zowel De Graafschap (nog zonder thuisoverwinning) als FC Utrecht (slechts één uitzege) kon in de huidige vorm wel een ouderwetse donderspeech van Kistemaker gebruiken.

Tempo
Het eerste kwartier van de wedstrijd tussen zijn twee oude clubs kon de inmiddels 74-jarige Kistemaker ongetwijfeld bekoren. In een hoog tempo trokken de ploegen ten strijde, zonder dat er op een mogelijkheid voor Cas Peters na grote kansen uit voortvloeiden. Die kwamen pas toen de storm wat ging liggen en Utrecht met de individuele kwaliteiten van Nacer Barazite en Bart Ramselaar voor gevaar zorgde. Al was het Rico Strieder die na terugleggen van Patrick Joosten met een droge knal de ruststand op het bord zette: 0-1.

FC Utrecht viert de treffer (0-1) van Rico Strieder (uiterst rechts).
FC Utrecht viert de treffer (0-1) van Rico Strieder (uiterst rechts).

Een sterker Utrecht leek de wedstrijd vlak na rust naar zich toe te gaan trekken, maar de bij vlagen ongrijpbare Barazite had pech dat zijn gekrulde schot achter de al verslagen doelman Hidde Jurjus de paal raakte. Jurjus, die de voormalige jeugdinternational in de eerste helft wel zelf van het scoren hield na een prachtig steekballetje van Yassin Ayoub.

Van de twee trainers greep alleen Vreman daarna naar de tactiek van Kistemaker, door na een uur met Nathan Kabasele een extra spits het veld in te sturen en voor een wat opportunistischere speelwijze te kiezen. Ten Hag wisselde op zijn beurt behoudend, nadat Mark van der Maarel zijn tweede geel kreeg vanwege opzettelijk hands, al de derde Utrechter die dit seizoen rood kreeg in een uitwedstrijd. Barazite werd geofferd, met nog een kwart wedstrijd op de klok.

Slotoffensief
Met ook Karim Tarfi, die vorige week met een vrije trap het duel met SC Cambuur in Doetinchems voordeel besliste, maakte De Vijverberg zich op voor een slotoffensief van de thuisclub. Het was echter schrijnend om te zien dat het De Graafschap ondanks alle goede bedoelingen niet lukte om ook nog maar een keer gevaarlijk te worden voor het doel van Robbin Ruiter. En dus blijft de promovendus ook na vijftien speelronden laatste in de Eredivisie.

FC Utrecht klimt op zijn beurt naar de achtste plek op de ranglijst, met uitzicht op de plaatsen daarboven. Al leert deze tamme generale een week voor de clash met grote rivaal Ajax dat er ook voor Ten Hag nog een hoop werk aan de winkel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.