Ten Hag gelooft in nieuw succes in 'bepalende' clash met Ajax

Reacties

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag ziet zijn ploeg langzaam opkrabbelen na de zwakke seizoensstart. Zondag om 12.30 uur staat het uitduel met Ajax op het programma, een ploeg waar hij als trainer van de Domstedelingen nog niet van verloor.

Ten Hag gelooft in nieuw succes in 'bepalende' clash met Ajax

Utrecht begon het Eredivisie-seizoen met zes duels zonder overwinning, maar zeges op FC Twente in het toernooi om de KNVB-beker (1-3) en Sparta Rotterdam in de competitie (2-0) hebben de sfeer in de selectie goed gedaan. 'We hebben ervan genoten. Je merkt een verschil in de stemming, er heerst veel meer positiviteit', vertelt Ten Hag op de clubsite.

'De mentaliteit die we tegen Twente en Sparta toonden moet er steeds zijn. We moeten keihard knokken voor ieder punt, deze herfst is heel bepalend', aldus de oefenmeester. 'Dat we aardig voetbal kunnen laten zien toonden we eerder al, maar nu pakten we ook overwinningen. We waren ongelooflijk strijdlustig.'

Strijdlust, daar ontbreekt het bij de Utrechters vaak niet aan als ze afreizen naar Amsterdam. Ten Hag heeft dan ook goede hoop op een zege in de Arena. 'Ajax is een topploeg, maar ik zie winstkansen voor ons.'

Vorig jaar leek de ploeg van Ten Hag ook lang op weg naar een overwinning in Amsterdam, maar toen kwam de thuisploeg dankzij een treffer van Davy Klaassen en een strafschop van Arek Milik in de laatste vijf minuten alsnog op gelijke hoogte (2-2). Het duel in de Galgenwaard werd wel gewonnen door Utrecht (1-0), waardoor Ten Hag als hoofdtrainer nog ongeslagen is tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.