Ten Cate geeft Panathinaikos oranje tint

Henk ten Cate is de nieuwe hoofdtrainer van de Griekse topclub Panathinaikos. De Amsterdamse oefenmeester neemt Gerard van der Lem en Mike Snoei mee als zijn assistenten. Laurens Ebben (ex-Ajax) wordt de nieuwe conditietrainer van de club.

Ten Cate geeft Panathinaikos oranje tint

Ten Cate tekende een contract voor twee seizoenen bij de negentienvoudige landskampioen. Hij is in Athene de opvolger van José Peseiro, die na de afgelopen competitie verrassend opstapte na het bereiken van de voorronde van de Champions League. De Amsterdammer kreeg de voorkeur boven de voormalige Deense international Michael Laudrup.

'Ik ben dolblij met Panathinaikos', zegt Ten Cate, die eind juni officieel wordt gepresenteerd. 'Ik ben in mijn trainersloopbaan gewend om op hoog niveau te werken en juist daarom is deze stap een geweldige uitdaging. Qua organisatie, historie, ambities en uitstraling is dit een van de grootste clubs in Europa.'

Voor Ten Cate is Panathinaikos de negende profclub waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. Eerder was hij hoofdcoach van Go Ahead Eagles (twee keer), Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, Vitesse, KFC Uerdingen 05, MTK Boedapest, NAC Breda en Ajax. Verder was hij als assistent-trainer actief voor Barcelona (2003-2006) en Chelsea (2007/08).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen