Telstar verrast VVV met tien man, Boere weer trefzeker

VVV-Venlo heeft ondanks een pijnlijk gelijkspel tegen Telstar achtervolger MVV Maastricht op een grotere achterstand gezet. Goalgetter Tom Boere (foto) liet zich ook gelden tegen De Graafschap.

VVV-Venlo – Telstar 1-1
Telstar zag de hoop op een succes in Limburg na een kwartier al een flinke tik krijgen door een discutabele beslissing van scheidsrechter Ingmar Oostrom. De arbiter stuurde doelman Wesley Zonneveld van het veld na een vermeende overtreding op Vito van Crooy, terwijl de Telstar-goalie weinig te verwijten viel bij de botsing.

Met een man minder hield Telstar tot kort voor rust stand. Johnatan Opoku brak de ban namens de Limburgers, die echter verzuimden de genadeklap uit te delen. Dat kwam de ploeg van trainer Maurice Steijn duur te staan, want Crescendo van Berkel bracht in de 83ste minuut de gelijkmaker op het scorebord.

RKC Waalwijk – MVV Maastricht 2-0
MVV Maastricht heeft voor de tweede keer op rij punten laten liggen. Na het doelpuntloze gelijkspel bij FC Emmen leverde het bezoek aan RKC Waalwijk helemaal geen punten op. Johan Voskamp en Moussa Sanoh gaven de Limburgse gasten in de tweede helft stof tot nadenken. MVV is door de nederlaag een plekje gezakt in de Jupiler League en staat inmiddels derde.

SC Cambuur- Jong Ajax 1-3
Jong Ajax heeft in een tijdsbestek van twee minuten de stemming van SC Cambuur doen omslaan. De Amsterdammers keken na een treffer van Jerge Hoefdraad na ruim een uur tegen een achterstand aan. Maar in de slotfase stelden Frenkie de Jong en Pelle Clement alsnog de drie punten veilig voor Jong Ajax. Justin Kluivert maakte met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal een einde aan de onzekerheid. In eerste instantie miste hij de zelf versierde strafschop om in de rebound alsnog toe te slaan. De Amsterdamse beloftes zijn dankzij de zege naar de tweede plaats geklommen.

NAC Breda – Almere City FC 3-1
NAC Breda heeft op de valreep een zeer welkome zege geboekt. Trainer Marinus Dijkhuizen lag onder vuur na een reeks van teleurstellende resultaten, maar tegen Almere City FC stapte NAC na vier duels zonder zege eindelijk weer als winnaar van het veld. Sherjill MacDonald maakte nog wel de Brabantse openingstreffer van Brandon Barker ongedaan. Maar Almere had geen antwoord op de doelpunten van Robbie Haemhouts en Thomas Agyepong, die de fans in het Rat Verlegh Stadion gelukkig maakten.

Jong PSV – Achilles '29 4-0
Achilles '29 was geen partij voor Jong PSV, dat zich met een ruime zege revancheerde voor de thuisnederlaag tegen FC Oss van afgelopen maandag. Beto Da Silva legde met doelpunten kort voor en kort na rust de basis voor het succes van Eindhovense beloftes. Pablo Rosario en Sam Lammers maakten het karwei daarna af.

De Graafschap – FC Oss 3-5
FC Oss heeft vrijdag de opmars voortgezet in de Jupiler League. Het ging ten koste van De Graafschap, dat op de eigen Vijverberg het vierde slachtoffer werd van de Brabanders. Na de goals van Fatih Kamaci en Justin Mathieu deed Piotr Parzyszek nog iets terug namens De Superboeren. Maar de productie van Tom Boere was De Graafschap te machtig. De spits van FC Oss voerde met een hattrick in het spektakelstuk zijn seizoenstotaal op tot negentien treffers.

Helmond Sport - FC Eindhoven 3-0
FC Eindhoven heeft niets overgehouden aan de Brabantse derby tegen Helmond Sport. In het Lavans Stadion hielpen Steven Edwards, Furghill Zeldenrust en Robert Braber de thuisploeg aan een 3-0 zege. Helmond ligt zo op kop in de race om de tweede periodetitel. De voorsprong op achtervolgers VVV en Jong Ajax bedraagt twee punten. Almere City, MVV en RKC kijken tegen een achterstand van drie punten aan op Helmond.