Tello opnieuw aan de slag bij het Fiorentina van Diks

Reacties

Cristian Tello (25) komt net als in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis uit voor Fiorentina. De club uit Florence huurt de Spaanse aanvaller van Barcelona en heeft ook een optie tot koop bedongen.

Tello opnieuw aan de slag bij het Fiorentina van Diks

Na afloop van het seizoen kan Tello definitief worden overgenomen voor een bedrag van circa zeven miljoen euro. De vleugelspits kwam vanaf januari al uit voor La Viola, waar hij tot vijftien duels en twee doelpunten kwam in de Serie A.

In de anderhalf jaar daarvoor stalde Barcelona hem nog bij FC Porto, waar hij in het eerste seizoen belangrijk was, maar in het laatste halfjaar minder aan spelen toekwam. Tello, die één keer uitkwam voor het nationale team van Spanje, werd bij Barça opgeleid en kwam daar in 86 officiële duels in actie.

Fiorentina eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Serie A en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Het team van de Portugese trainer Paulo Sousa versterkte zich deze zomer onder anderen met Kevin Diks (Vitesse), Davide Astori (Cagliari), de Colombiaan Carlos Sánchez (Aston Villa, huur) en de Poolse doelman Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia Bialystok).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.