Teleurstelling voor damesploeg Twente op recordavond

Reacties

De vrouwenploeg van FC Twente heeft in de achtste finale van de Champions League in de Grolsch Veste een nederlaag geleden tegen Barcelona. De ploeg van trainer Arjan Veurink (foto) verloor met een recordaantal fans op de Twentse tribunes met 0-1.

Teleurstelling voor damesploeg Twente op recordavond

Op het achtste finale-duel kwamen liefst 15.637 fans af, hetgeen ruimschoots een verbetering was van het record in Nederland. Dat stond sinds een jaar terug op 13.109 toeschouwers, die destijds het WK-kwalificatieduel van de Oranje Leeuwinnen met Italië bezochten.

Het enthousiasme kwam deels door de sensatie waar Twente in de vorige ronde voor zorgde. Toen werd het torenhoog favoriete Bayern München immers uitgeschakeld.

In de Grolsch Veste zagen al die fans een kansarme eerste helft. Het eerste speldenprikje was voor de Catalaanse ploeg, al mochten de bezoekers niet klagen toen Twente een strafschop werd onthouden. De arbitrage zag over het hoofd dat Miriam Diéguez een bal op haar arm kreeg.

Na rust drong Twente wel meer aan en werd onder anderen Renate Janssen gevaarlijk met een knal van afstand. Barcelona zette daar een kopbal van Marta Torrejón tegenover en sloeg een kwartier voor tijd toe. Olga García trof doel via de binnenkant van de paal en zorgde zodoende voor een flinke teleurstelling in Enschede: 0-1.

Over een week moeten de vrouwen van Twente, die in de slotfase ontsnapten aan de 0-2, proberen de nipte nederlaag weg te poetsen om door te dringen tot de kwartfinale. Dan is het Mini Estadi, onder de rook van Camp Nou, het decor en zal blijken of Twente opnieuw voor een daverend succes kan zorgen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.