Tekort aan spelers beïnvloedt degradatiestrijd Portugal

União Leiria stond zondag bij een gebrek aan contractspelers met acht man aan de aftrap tegen CD Feirense, dat vervolgens met 4-0 won. Leiria beschikte niet over genoeg mankracht, nadat zestien selectieleden hun contract hadden ingeleverd wegens het uitblijven van salaris.

Tekort aan spelers beïnvloedt degradatiestrijd Portugal

De degradatiestrijd in Portugal krijgt zodoende een bizarre wending. Feirense stond voorafgaand aan het duel met hekkensluiter Leiria nog voorlaatste, met twee punten achterstand op het op de veilige veertiende plaats bivakkerende Académica Coimbra.

Die club moet maandagavond nog op bezoek bij Sporting Lissabon, terwijl Feirense zondag dus een wel héél gemakkelijke 4-0 overwinning boekte tegen een achttal spelers van de hekkensluiter van Portugal.

Door de financiële problemen van União Leiria dreigt Académica Coimbra het slachtoffer te worden van competitievervalsing. Feirense had tot aan de schertsvertoning in Leiria immers al zeven maanden geen uitwedstrijd gewonnen. Op 11 september van het vorige jaar leverde alleen een bezoek aan Olhanense drie punten op (1-2). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's