Technisch directeur Genk twee duels geschorst na opstootje met Vertonghen

Reacties

Dimitri De Condé, de technisch directeur van RC Genk, is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van een opstootje met Anderlecht-speler Jan Vertonghen na afloop van de onderlinge wedstrijd op 3 september.

Technisch directeur Genk twee duels geschorst na opstootje met Vertonghen
© Pro Shots
Genk
Genk
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

In de rust was De Condé al naar de kleedkamer van scheidsrechter Bram Van Driessche gebeend om de leidsman enkele weinig vriendelijke dingen toe te bijten, nadat Van Driessche een Genk-speler al na een kwartier met rood van het veld stuurde. Na afloop sloegen zijn stoppen opnieuw door en kreeg hij het met Jan Vertonghen aan de stok bij de ingang van de spelerstunnel.

Het onderzoek nam wat tijd in beslag, maar De Condé kent nu zijn straf. Naast een boete van 3.000 euro krijgt hij twee wedstrijden daadwerkelijke schorsing en nog twee wedstrijden voorwaardelijk. Dat betekent voor een technisch directeur dat hij wel het stadion in mag, maar niet in de zone rondom het veld mag komen, zoals De Condé normaliter wél doet. Genk is akkoord gegaan met het vonnis, Vertonghen ging overigens vrijuit.

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.