Tarik Tissoudali, pleintjesvoetballer zonder franje

Hij is de reden om op te blijven voor de samenvattingen van de Jupiler League. De sensatie van dit jaar speelt in Velsen-Zuid. Tarik Tissoudali (22), pleintjesvoetballer uit Amsterdam-West, is de meest begeerde Jupiler League-speler van het moment.

Tarik Tissoudali, pleintjesvoetballer zonder franje

Als Tarik Tissoudali vanuit zijn ouderlijk huis naar zijn auto loopt, moet hij daar wel wat tijd voor uittrekken. Niet dat zijn bolide kilometers verder geparkeerd staat, maar de jeugd op de speelplaats wil hem nog weleens aanklampen. De kinderen uit de volksbuurt hoeven niet te smeken, want de liefhebber in Tissoudali ontwaakt onmiddellijk op het verzoek om even mee te spelen. Hij kan simpelweg geen nee zeggen. Dan is hij weer voor even kind. Het kind dat de bal aan de voet heeft en hem nooit meer lijkt te willen afgeven. Dan zie je hem stralen op de plek waar hij opgroeide.

'Het is hier wel veranderd', zegt Tissoudali, terwijl hij vanuit de woonkamer van zijn ouderlijk huis zijn blik op de speelplaats richt. 'Het was een groot, open veld. Ik was altijd buiten. Als het regende of sneeuwde ook. Ik mocht vaak met de grote jongens meedoen. Daar werd ik hard van. We speelden ook tegen teams uit andere buurten.' Het ophalen van herinneringen doet hij met plezier: 'We speelden ook vaak met Jermaine Vanenburg op straat. Als je bij hem zat, verloor je nooit. Hij was zo goed, verloor de bal nooit. Een echte tovenaar.'

Tissoudali zelf maakte ook naam als straatvoetballer. Zo won hij vorig jaar nog een Europese finale van een Nike-event in Amsterdam. Het plein heeft hij inmiddels ingeruild voor een stadion. Het lijkt Tissoudali niet uit te maken. Hij imponeert met zijn acties, zijn scoringsdrift en zijn werklust.

Bekijk hier al onze video's