Tandem Mitroglou-Jonas bezorgt Benfica de dubbel

Benfica heeft vrijdagavond beslag gelegd op de Taça de Liga, een van de twee Portugese bekertoernooien. In de finale van het toernooi was de topclub met 2-6 te sterk voor Marítimo Funchal. De spitsen Konstantinos Mitroglou en Jonas blonken uit.

De van Fulham gehuurde Mitroglou (foto) werd drie dagen geleden gekocht door Benfica en liet tegen Marítimo direct zien waarom. De Griekse international was in de achttien minuut de maker van de 0-2 en maakte twintig minuten later ook het derde doelpunt van Benfica, dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Jonas.

Op slag van rust deed João Diogo nog wel wat terug namens Marítimo, maar tot een stunt leidde het niet. Via een goal van Nicolás Gaitán werd het in de 77ste minuut 1-4. Fransérgio leek de schade met een benutte strafschop voor Marítimo nog ietwat te beperken, maar via Jardel en een rake penalty van Raúl Jiménez werd de marge toch nog naar vier doelpunten gebracht: 2-6.

De zege in de finale heeft Benfica 'de dubbel' opgeleverd, want de grootmacht werd op 15 mei immers al kampioen van Portugal. In 2010 en 2015 legde Benfica ook al beslag op beide Portugese hoofdprijzen. In 2014 werd zelfs de treble in eigen land gewonnen, aangezien toen ook de Taça de Portugal in de wacht werd gesleept.