Talisman Origi gidst Liverpool naar halve finale League Cup

Dankzij een herboren Divock Origi heeft Liverpool met 2-0 gewonnen van Leeds United. The Reds plaatsen zich zodoende voor de halve finale van het toernooi om de League Cup.

Georginio Wijnaldum kreeg weer een basisplaats van manager Jürgen Klopp, die verder een jeugdig elftal het veld in stuurde op Anfield. Zo was er onder meer plek voor jongelingen Trent Alexander-Arnold, Kevin Stewart en Ovie Ejaria. Wijnaldum was daardoor uitgeweken naar de linksbuitenpositie. Daar zorgde de Nederland pas twintig minuten voor tijd voor het eerste grote gevaar van zijn ploeg. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en PSV kwam goed naar binnen, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

Liverpool had het zwaar tegen de nummer vijf van het Championship, maar net als afgelopen weekend brak Origi de wedstrijd open. Deed hij dat zaterdag in de Premier League tegen Sunderland nog in de 75ste minuut, dinsdagavond liet hij een minuut langer op zich wachten. De 21-jarige Belg werkte een voorzet van Alexander-Arnold tot grote vreugde van Klopp knap binnen.

Vijf minuten later gooide Liverpool het duel opnieuw dankzij Origi meteen in het slot. De aanvaller gaf de bal na een fraaie actie voor op Wijnaldum. De Nederlander was niet zelfzuchtig en hakte stijlvol door op invaller Ben Woodburn. De zeventienjarige Welshman bleef rustig en schoot zijn eerste doelpunt voor Liverpool binnen. Woodburn volgde daarmee Michael Owen op als jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club.

Door de zege op Leeds plaatst Liverpool zich voor de halve finale van de League Cup, het toernooi waarin het vorig seizoen de finale wist te behalen. Toen werd na strafschoppen verloren van Manchester City.

Hull City - Newcastle United 1-1
Na negentig minuten in het KCOM Stadium was er nog steeds niet gescoord en dus moesten de nummer achttien van de Premier League en de koploper van het Championship gaan verlengen. Het tiental van Hull - Dieumerci Mbokani werd met rood van het veld gestuurd - leek daarin de nekslag te krijgen door een doelpunt van Mohamed Diamé, maar binnen een minuut trok Robert Snodgrass de score alweer gelijk.

Het kwam daarom aan op strafschoppen. Vunon Anita was was inmiddels gewisseld en zag vanaf de kant hoe zijn ploeg de penalty's dramatisch nam. Jonjo Shelvey, Dwight Gayle én Yoan Gouffran faalden vanaf elf meter, waardoor Hull zich voor het eerst in de geschiedenis van de club plaatst voor de halve finale van het League Cup-toernooi.

Woensdagavond worden de andere twee halvefinalisten bekend. Arsenal neemt het om 20.45 uur op tegen Southampton, terwijl Manchester United en West Ham United een kwartier later strijden om het laatste ticket.