Talent Källström tekent bij Stade Rennes

Kim Källström verhuist met ingang van januari 2004 van de Zweedse kampioen Djurgårdens IF naar Stade Rennes. De 21-jarige middenvelder tekent deze week een contract dat hem voor 3,5 seizoen aan de Franse middenmoter bindt.

Talent Källström tekent bij Stade Rennes

Källström, die al op zijn zeventiende debuuteerde in de Zweedse competitie, is de laatste twee seizoenen een van de beste spelers in de Allsvenskan. Mede door zijn inbreng en scorend vermogen veroverde Djurgårdens in 2002 en 2003 de landstitel.

Mede dankzij zijn goede prestaties bij Djurgårdens heeft Källström inmiddels een vaste plaats in de selectie van de Zweedse nationale ploeg. De linksbenige middenvelder speelde tot dusverre veertien interlands en zal komende zomer op EURO 2004 in Portugal vrijwel zeker debuteren op een groot internationaal toernooi.

Stade Rennes betaalt ruim twee miljoen euro voor Källström. BK Häcken, tussen 1997 en 2002 de eerste profclub van de middenvelder, incasseert liefst negentig procent van de transfersom. Indien Rennes Källström op termijn verkoopt, dan strijkt Djurgårdens zo'n vijftien procent van de eerder genoemde twee miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's