Taarabt slaat terug: 'Redknapp zet fans tegen me op'

Reacties

Adel Taarabt (25) lijkt onder manager Harry Redknapp weinig meer aan spelen toe te komen bij Queens Park Rangers. De Marokkaanse middenvelder kreeg dit weekend de volle laag van zijn trainer, maar slaat maandagavond keihard terug. Volgens Taarabt klopt er niets van het verhaal van zijn trainer.

Taarabt slaat terug: 'Redknapp zet fans tegen me op'

Redknapp stelde na de 2-3 verliespartij tegen Liverpool van zondag dat Taarabt nauwelijks aan spelen toekomt bij de Londenaren omdat hij véél te zwaar was. Bovendien gaf de manager aan dat de Marokkaan bij de beloftenploeg dusdanig weinig doet, dat hij als 67-jarige zelfs nog meer arbeid zou verrichten. Die teksten schoten bij de middenvelder, die dit seizoen pas drie duels in actie kwam, in het verkeerde keelgat.

Volgens Taarabt is Redknapp helemaal niet in staat te oordelen. 'Hij zit alleen maar in zijn kantoor. En als hij de telefoon even met rust laat, komt hij hooguit vijf of tien minuten kijken naar een training', luidt de harde kritiek van de bekritiseerde Marokkaan in gesprek met The Daily Mail.

'Ik ben een professional, dit gaat ook niet om wraak, maar om het beschermen van mijn reputatie', vervolgde Taarabt. 'Ik heb negentig minuten gespeeld bij de reserves en als ik te weinig loop, dan had hij moeten zorgen dat ik eraf werd gehaald. Misschien verwacht hij meer tackles van mij, maar ik ben niet zo'n type speler. En als ik fit moet worden? Dat kan alleen door wedstrijden te spelen. Je kan zes of zeven uur trainen, maar daar word je niet fit van.'

Foto's
Het interview gaat gepaard met de nodige foto's waarin Taarabt zijn shirt optilt om te tonen dat hij niet te zwaar is. Volgens de middenvelder is er meer aan de hand. Assistent Glenn Hoddle en technisch directeur/adviseur Les Ferdinand zouden het namelijk wel in hem zien zitten. 'Hoddle is gek op me, maar ik weet niet of Harry naar hem luistert. Les Ferdinand vertelde me het volgende: Wat een speler ben jij, je zou iedere wedstrijd moeten spelen. Ik heb je ook bij Milan op de voet gevolgd en daar was je fantastisch.'

Taarabt is die mening zelf ook toegedaan. 'Bij Milan hield ik geregeld Kaká of Robinho op de bank. En het is geen gebrek aan respect naar mijn ploeggenoten, maar ik was verrast dat ik hier niet aan spelen toekwam. Ik weet ook dat de fans van QPR me geweldig vinden, ik houd van deze club en de supporters. Redknapp wil ook alleen de fans maar tegen mij opzetten. Ik was op mijn zwaarst bij AC Milan 86 kilogram, op mijn lichtst 84. Nu weeg ik 85 kilo. Dus dat ik niet fit ben; daar klopt niets van', aldus Taarabt, voor wie de ruzie met Redknapp mogelijk nog een staartje krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.