Szczesny op zijn hoede: 'Ajax is een heel andere ploeg dan Juventus'

Met een 1-1 gelijkspel in Amsterdam heeft Juventus zichzelf van een goede uitgangspositie om de halve finale van de Champions League te bereiken verschaft. Wojciech Szczesny blijft waakzaam.

De doelman van Juventus had kort na rust geen antwoord op het schot van David Neres. Na de openingstreffer van Cristiano Ronaldo, vlak vóór rust, betekende dat de gelijkmaker. 'We hadden dat doelpunt zeker kunnen voorkomen', zei Szczesny voor de camera van Sky Italia. 'We waren even niet geconcentreerd en zij maakten een fraaie goal. Het is jammer dat we die gelijkmaker incasseerden, maar we hebben goed gespeeld. Nu gaan we proberen om het in Turijn af te maken.'

Ajax heeft indruk gemaakt op Szczesny: 'We hebben kunnen zien dat het een ploeg is met heel veel kwaliteit, die agressief naar voren voetbalt', analyseerde de keeper. 'Het slechtste dat je kan doen tegen een team als Ajax is afgeleid worden en ruimtes open laten. We hebben het zwaar gehad en probeerden toe te slaan in de counter.'

'Ajax is een heel ander team dan Juventus', constateerde Szczesny. 'Ze spelen meer aanvallend en agressief, maar we zullen zien wat er in de thuiswedstrijd zal gebeuren. Tegen Atlético Madrid hebben we al laten zien dat we in eigen huis kunnen winnen tegen een topteam in de Champions League.'

Schöne: 'Ik kan me voorstellen dat Ronaldo gefrustreerd was'