Swerts wekt bij overtreding Willems woede Wijnaldum

Reacties

Georginio Wijnaldum was woedend op NAC Breda-middenvelder Gill Swerts, die volgens de aanvoerder van PSV zijn ploeggenoot Jetro Willems al na een halve minuut een rode kaart aansmeerde.

Swerts wekt bij overtreding Willems woede Wijnaldum

'Ik ben boos geworden op Swerts in de rust. Maar nu ik er rustig over nadenk kan ik hem eigenlijk niets kwalijk nemen. Misschien zou ik hetzelfde gedaan hebben in zijn positie', aldus Wijnaldum tegen FOX Sports over Swerts, die met NAC verwikkeld is in een strijd tegen degradatie.

Willems kwam na 29 seconden wild inglijden op Swerts, waarop scheidsrechter Kevin Blom de rode kaart trok. Maar in de herhaling was duidelijk te zien dat Willems Swerts niet raakte. 'Ik kon het op dat moment zelf niet goed zien, maar als je naar de beelden kijkt is het duidelijk te zien dat Gill niet wordt geraakt door Jetro.'

Vierde man
'Vanuit de positie van Blom kan ik het me goed voorstellen dat je rood geeft, maar de vierde man moet het wel kunnen zien. Die man staat daar toch voor? Hij bemoeit zich met allerlei zaken, maar in dit geval zegt hij niets. Je kunt je af gaan vragen waarom de vierde man er precies is', aldus Wijnaldum.

Maar ondanks de numerieke meerderheid van NAC pakte PSV opnieuw drie punten door met 2-0 te winnen in Breda. 'Er komen natuurlijk wel emoties los na zo'n beslissing. We moesten allemaal wat harder werken en extra meters afleggen', meende de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.