Swerts en Pocognoli terug bij de Rode Duivels

Bondscoach Frank Vercauteren heeft Gill Swerst en Sébastien Pocognoli teruggehaald bij België. Jan Vertonghen is een van de vier afvallers.

Swerts en Pocognoli terug bij de Rode Duivels

Swerst en Pocognoli keerden De Rode Duivels vorige week tijdelijk de rug toe na enkele dagen in het Belgische trainingskamp. Swerst was geschorst voor het kwalificatieduel met Spanje, terwijl Pocognoli ervoor koos wedstrijdritme op te doen bij AZ.

Vooral de beslissing van Pocognoli riep kritiek op. Bondsvoorzitter De Keersmaecker zette vraagtekens bij de vaderlandsliefde van de AZ-linksback. 'Dat meneer De Keersmaecker en meneer Philips zich eerst eens informeren bij de bondscoach, voordat ze uitspraken doen', reageerde Pocognoli. 'Ik ben drie weken geblesseerd geweest en mis ritme. Ik voelde dat ik ernaast zou vallen en de bondscoach had begrip voor mijn beslissing."

Vercauteren bevestigde de afspraak met Pocognli en haalde hem terug bij De Rode Duivels voor het uitduel met Armenië. Naast Swerts en Pocognoli zijn Tom De Sutter en Roland Lamah weer van de partij. De twee aanvallers vielen af voor het duel met Spanje.

Vercauteren was gedwongen vier wijzigingen door te voeren. Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini kregen zaterdag tegen Spanje een gele kaart en zijn geschorst voor het duel met Armenië. Jan Vertonghen is woensdag evenmin van de partij. De Ajacied liep tegen Spanje een enkelblessure op. Ritchie De Laet verhuist naar de beloftes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen