Vercauteren accepteert 'niet alledaagse' keuze Pocognoli

Sébastien Pocognoli keerde de Belgische ploeg tijdelijk de rug toe. De verdediger van AZ koos ervoor naar Alkmaar terug te reizen.

Vercauteren accepteert 'niet alledaagse' keuze Pocognoli

Bondscoach Frank Vercauteren kon Pocognoli geen garantie op speeltijd geven, waarop de linksback de voorkeur gaf aan een terugkeer naar Alkmaar boven het WK-kwalificatieduel met Spanje in La Coruña.

'Dit is misschien niet alledaags, maar ik wil wel benadrukken dat hij zeker niet heeft afgezegd voor het duel', verduidelijkte de bondscoach. 'Hij denkt momenteel misschien meer aan zichzelf, maar dit heeft hoe dan ook geen invloed op mogelijk komende selecties.'

Volgens Vercauteren is de beslissing in goed overleg genomen. 'Sébastien is naar mij gekomen met de vraag of het niet beter zou zijn dat ik hem naar zijn club zou laten vertrekken. Hij had het gevoel dat hij toch maar op de tribune zou zitten of niet aan spelen zou toekomen tegen de Spanjaarden, en vond het daarom raadzamer om naar Alkmaar terug te keren, waar hij een vriendschappelijk duel kan spelen.'

Ook Pocognoli's team- en landgenoot Gill Swerts keerde terug naar Alkmaar. De verdediger is voor het duel met Spanje geschorst en kon met AZ misschien nog wedstrijdritme opdoen. Beiden keren maandag mogelijk terug bij De Rode Duivels, die twee dagen later aantreden in en tegen Armenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen