Swart jubileert op middenveld met Sneijder en Vd Vaart

Het moet voor Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart een rare gewaarwording zijn geweest. Tien jaar nadat Ronald Koeman bij Ajax tot de conclusie was gekomen dat er op één middenveld geen plek is voor beide spelmakers, posteerde de huidige trainer van Feyenoord de twee Oranje-internationals woensdagavond op het middenrif naast feestvarken Sjaak Swart.

Swart jubileert op middenveld met Sneijder en Vd Vaart

De wedstrijd tussen prominente oud-Ajacieden in het kader van de 75ste verjaardag van Mister Ajax had dan ook niet veel om het lijf. Koeman moet hebben gedacht dat Sneijder en Van der Vaart de afstanden tegen ex-internationals als John Bosman, Ronald de Boer en Patrick Kluivert wel zouden kunnen belopen.

ZomeravondvoetbalAanvankelijk leek het er nog even op dat dat zelfs in het potje zomeravondvoetbal in een goed gevuld Olympisch Stadion teveel was gevraagd voor de middenvelders van Hamburger SV en Galatasaray. Bosman opende de score tegen recordinternational Edwin van der Sar, de huidige directeur marketing van Ajax.

Vervolgens liep het Team Swart echter uit naar een makkelijke 6-1 zege. Het was echter niet de in de spits gestarte Johan Cruijff die een hoofdrol opeiste, maar de van een vakantie teruggekeerde Van der Vaart. Hij had tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen speciaal vrijaf gekregen van HSV en profiteerde optimaal van de kortstondige terugkeer in Amsterdam door drie keer te scoren.

PubliekswisselNadat de score was opgevoerd tot 5-1, omdat ook Kasimpasa-trainer Shota Arveladze en Sneijder raak schoten, kreeg Swart na een uur een publiekswissel. De voormalige rechtsbuiten werd op de schouders van teamgenoten en tegenstanders van het veld gedragen en vervangen door zijn kleinzoon Justin, die de eindstand op 6-1 bepaalde.

Mario van der Ende, Dick Jol en de 82-jarige Frans Derks fungeerden onder anderen als scheidsrechter. Voor het begin van de wedstrijd kreeg Swart, die begeleid met vuurwerk het veld betrad, van burgemeester Eberhard van der Laan een erepenning uitgereikt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen