Swansea veilig na zege op B-team Liverpool

Reacties

Liverpool heeft z'n zinnen gezet op een succes in de Europa League. Swansea City profiteerde in de Premier League dankbaar en speelde zich veilig (3-1).

Swansea veilig na zege op B-team Liverpool

Jürgen Klopp maakte met zijn opstelling al duidelijk dat zijn focus ligt op de Europa League-return tegen Villarreal, dat donderdag de eerste wedstrijd met 1-0 won. De manager liet acht anderen aan de aftrap komen. Alleen Nathaniel Clyne, Dejan Lovren en Philippe Coutinho hadden hun basisplaats behouden.

De drastische ingrepen bleven niet zonder gevolgen. Doelman Danny Ward, die in Wales zijn tweede Premier League-wedstrijd speelde, had na ruim een half uur al twee keer moeten capituleren. André Ayew (foto) en Jack Cork hadden de goalie gepasseerd.

Het B-team van Liverpool bleek niet bij machte de opgelopen schade weg te werken. Het inbrengen van Lucas Leiva en Christian Benteke bood onvoldoende soelaas voor The Reds in het Liberty Stadium. Swansea City had binnen twee minuten via Ayew een antwoord op de aansluitingstreffer van Benteke (3-1). De tweede gele kaart voor Liverpool-linksback Brad Smith nam de spanning voor het laatste kwartier weg.  

Swansea City is dankzij de zege definitief verlost van degradatiezorgen. Voor Liverpool zijn door de nederlaag de kansen kleiner geworden dat het een Europees startbewijs via de Premier League afdwingt. Klopp zal echter ongetwijfeld beseffen dat een succes in de Europa League een mooier Europees ticket oplevert. De winnaar speelt namelijk volgend seizoen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.