Swansea City zet Monk op straat

Reacties

Swansea City heeft manager Garry Monk de deur gewezen. De Premier League-club is ontevreden over de resultaten onder leiding van de Engelsman.

Swansea City zet Monk op straat

Het ontslag is opmerkelijk te noemen gezien het driejarige contract dat de manager de voorbije zomer ondertekende. De nieuwe verbintenis volgde na een verdienstelijk seizoen waarin Swansea City als nummer acht van de Premier League eindigde.

Het huidige seizoen verloopt minder rooskleurig met een vijftiende plaats na vijftien speelronden als bewijs. Monk had met Marvin Emnes één Nederlander onder zijn hoede. De aanvaller maakte echter geen aanspraak op een basisplaats onder leiding van de Engelsman. De 21-jarige Kenji Gorré staat eveneens bij Swansea onder contract, maar speelt op huurbasis bij ADO Den Haag.

De nog maar 36-jarige Monk begon in februari 2014 aan zijn eerste klus als manager bij Swansea, de club waarvoor hij sinds 2004 als speler actief was. Monk verruilde zijn rol als aanvoerder voor die van interim-manager toen Michael Laudrup werd ontslagen. Drie maanden later volgde de officiële aanstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.