Swansea City overtuigt ook thuis tegen Hull City niet

Het blijft wisselvalligheid troef voor Swansea City in thuiswedstrijden. Met Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basis speelde de ploeg van manager Michael Laudrup maandagavond gelijk tegen Hull City: 1-1.

Swansea City overtuigt ook thuis tegen Hull City niet

Swansea won woensdag nog met liefst 3-0 van Newcastle United en pakte in oktober ook tegen Sunderland (4-0) het volle pond. De thuisduels met West Ham United (0-0) en Stoke City (3-3) bewezen echter dat The Swans in het eigen Liberty Stadium lang niet altijd hun volledige potentie waarmaken.

Ook het in uitwedstrijden dramatisch presterende Hull City had het aanvankelijk uitstekend voor elkaar in Wales. Na vier openvolgende nederlagen op vreemde bodem zette Danny Graham (ex-Swansea) The Tigers al na negen minuten op een 1-0 voorsprong uit een voorzet van Ahmed Al-Muhamadi.

Hull slaagde er het restant van de eerste helft in overeind te blijven, maar incasseerde een kwartier na rust alsnog een tegendoelpunt. Swansea-verdediger Chico Flores (foto) zag een voorzet van Jonjo Shelvey via zijn lichaam gelukkig langs Hull-sluitpost Allan McGregor vliegen.

Het leek het startsein voor een stormloop van Swansea, maar het was Hull dat nog dicht bij een doelpunt kwam. David Meyler schoot echter raak in buitenspelpositie, terwijl de afstandsknal van Yannick Sagbo op de vuisten van doelman Gerhard Tremmel (de vervanger van de geblesseerde Michel Vorm) eindigde. Beide clubs blijven daardoor in de middenmoot steken. Swansea heeft negentien punten, Hull achttien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen