Swansea City gaat zich weer melden voor Toornstra

In de zoektocht naar versterking heeft Swansea City het vizier wederom op Nederlandse spelers gericht. De club uit Wales, momenteel elfde in de Premier League, zal zich op korte termijn hoogstwaarschijnlijk melden voor Jens Toornstra (23, foto).

Swansea City gaat zich weer melden voor Toornstra

De middenvelder van ADO Den Haag wordt al lange tijd in verband gebracht met Swansea City. Afgelopen zomer was een deal zelfs al in de maak, maar een overgang van Toornstra ketste af na het vertrek van manager Brendan Rodgers naar Liverpool. Opvolger Michael Laudrup nam een eigen lijstje met gewenste aankopen mee naar het Liberty Stadium.

Nu lijkt een bod op de speler uit Ter Aar alsnog in de maak. Niet alleen is de scoutingstaf enthousiast over Toornstra, de middenvelder kent ook een vurig voorvechter in de persoon van John van Zweden.

De Hagenaar is directielid van The Jacks, waar momenteel met Michel Vorm, Kemy Agustien, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzmán (die ook een Canadees paspoort bezit) al vier Nederlanders onder contract staan.

Maandag bleek dat behalve sportief knappe resultaten, het Swansea ook financieel goed voor de wind gaat. Over het afgelopen seizoen, het eerste op het hoogste niveau in Engeland, werd een nettowinst van liefst zeventien miljoen euro geboekt. Dat kwam mede door de gelden van de uitzendrechten en de afkoopsom die voor Rodgers werd neergelegd door Liverpool: ruim vijf miljoen euro. Daartegenover stond wel een verdubbeling van de spelerssalarissen.

Nog een Nederlander

Behalve Toornstra is nog een speler in beeld om de Nederlandse kolonie uit te breiden: Michael Dingsdag (29), sinds twee jaar uitkomend voor FC Sion. De oud-speler van Vitesse en SC Heerenveen is in beeld als lapmiddel voor de defensie, de probleemlinie van Swansea. Scouts van de club reizen op korte termijn naar Zwitserland om Dingsdag nader onder de loep te nemen. Meer over de toekomst van Jens Toornstra in de nieuwe VI die vanaf komende woensdag verkrijgbaar is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's