Supportersvereniging betaalt boete FC Twente

Reacties

FC Twente hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over de boete van 45.250 euro die de club vandaag onder meer kreeg van de licentiecommissie van de KNVB. De Vriendenkring, met zo'n vierduizend leden de grootste supportersvereniging, heeft al aangekondigd dat bedrag op zich te nemen. 

Supportersvereniging betaalt boete FC Twente

FC Twente werd tevens voor de komende drie seizoenen uitgesloten voor Europees voetbal en moet aan een aantal voorwaarden voldoen om de licentie te behouden.De club kreeg de straf vanwege het betwiste contract dat de ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan sloten met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. 

De Vriendenkring zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van de opgelegde maatregelen. 'Wij vinden dat de club ongenadig hard gestraft wordt voor vermeende misstanden van (twee personen)', zo luidt de reactie van het bestuur op de website. 'FC Twente bestaat vijftig jaar en wij als vereniging bestaan ook bijna vijftig jaar. In al die jaren hebben we de club gesteund, in goede, maar ook in slechte tijden. Dat zullen we ook nu doen en daarom hebben we besloten tot een gift van 45.250 euro.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.