Supporters fluiten Watford terug: streep door oefenduel met Qatar

Reacties

Op last van de supporters heeft Watford de vriendschappelijke wedstrijd tegen de nationale ploeg van Qatar geschrapt. The Hornets zouden in Oostenrijk oefenen tegen de WK-organisator, maar daar stak de achterban een stokje voor.

Supporters fluiten Watford terug: streep door oefenduel met Qatar
© Pro Shots

De inclusieve supportersgroeperingen Proud Hornets en Women of Watford uitten felle kritiek op het voornemen van Watford om met de Qatari te sparren. De directie van de club plande daarom een ontmoeting in met leden van beide supportersgroepen, maar heeft maandag besloten de uitkomst niet af te wachten en de vriendschappelijke ontmoeting van het programma te halen.

'De wedstrijd is nooit definitief ingepland en het is ons meer dan duidelijk geworden dat dit een duel is dat we niet moeten spelen', aldus een woordvoerder van de Premier League-degradant in gesprek met The Athletic. Watford heeft nog geen vervanger gevonden voor Qatar, dat later dit jaar het WK organiseert. Het land staat in een negatief daglicht vanwege het schenden van mensenrechten rondom de bouw van de stadions.

Linfield
Linfield, de kampioen van Noord-Ierland, oefende vorige week wél tegen Qatar. De titelhouder won in Marbella met 1-0 van de oliestaat. Ondanks dat het een vriendschappelijke ontmoeting was, trad Qatar aan in een sterke opstelling.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.