Supersub Plet beslissend, FC Porto blijft ongenaakbaar

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Glynor Plet heeft zich opnieuw belangrijk gemaakt voor RC Genk • De Nederlander begon tegen Charleroi op de bank, maar mocht bij een 2-1 voorsprong nog ruim een kwartier meedoen • Het inbrengen van Plet was een gouden zet van trainer Mario Been • In de slotfase zorgde Plet voor de bevrijdende 3-1 • Met 39 punten uit 23 duels staat Genk nu zesde •

• Standard Luik kwam op bezoek bij AA Gent niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel • Bij de thuisploeg stond de Nederlandse doelman Sergio Padt nog altijd niet onder lat vanwege een blessure • Zijn stand-in Frank Boeckx bleef echter ook overeind • Standard maakte de wedstrijd af met tien man, omdat William Vainqueur in de blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg • • FC Porto heeft na de remise van vorige week tegen Benfica (2-2) de wedstrijd tegen Paços Ferreira gewonnen • In eigen huis werd het 2-0 voor de Portugese topclub • Vlak na rust zorgde Alex Sandro voor de openingstreffer • Een klein kwartier voor tijd bepaalde Marat Izmailov de eindstand • FC Porto blijft daarmee gelijk lopen met Benfica: 36 punten uit veertien duels • • Lorient blijft een poging doen om de topclubs Olympique Lyon, Olympique Marseille en Paris Saint-Germain te achtervolgen • De ploeg van trainer Christian Gourcuff won in een spannend duel met 3-2 van laagvlieger Troyes • Daarmee blijft Lorient de absolute top in het spoor met een vierde plek (34 punten) • Nummer drie Paris Saint-Germain heeft 39 punten, maar wel nog een wedstrijd tegoed •

• Olympique Marseille heeft zaterdagavond ternauwernood een overwinning uit het vuur gesleept in het thuisduel met Montpeller (3-2) • In de blessuretijd maakte André-Pierre Gignac de winnende goal • Daarvoor hadden de gebroeders Ayew, André en Jordan, namens Marseille gescoord en Emannuel Herrera en John Utaka voor de bezoekers • Door de overwinning komt Marseille op de tweede plaats, een punt achter Olympique Lyon • Paris Saint-Germain kan door zondag bij Bordeaux te winnen naast Lyon aan kop komen • • Celtic heeft zaterdag een simpele zege op Heart of Midlothian geboekt • Door goals van Gary Hooper (twee), die in de nadrukkelijke belangstelling van Norwich City staat, Georgios Samaras en Lassad kwamen er vier Celtic-treffers op het scorebord • Jason Holt zorgde voor de eretreffer: 4-1 • In Schotland gaat Celtic onbedreigd aan kop met negen punten voorsprong op Inverness • • Besiktas heeft zaterdag twee kostbare punten laten liggen • In eigen huis werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Istanbul BB • Door de remise is Galatasaray nu alleen koploper met twee punten voorsprong op nummer twee Besiktas • Oguzhan Ozyakup deed bij de thuisploeg 68 minuten mee • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.