Superboeren vertrouwen op vaste basiself

Reacties

● De Graafschap is ongeslagen in de twee thuisduels met SC Cambuur in de Eredivisie (W1, G1) en leed deze eeuw inclusief Jupiler League-ontmoetingen slechts één nederlaag op de Vijverberg tegen de Friezen (W3, G2).

Superboeren vertrouwen op vaste basiself

● De Doetinchemmers verloren slechts twee van de laatste tien wedstrijden tegen SC Cambuur in alle competities (W3, G5 – thuis en uit).

● In de laatste drie Eredivisie-duels met Cambuur kreeg steeds minimaal één speler van De Graafschap een rode kaart (vier in totaal).

● De Graafschap maakte in elf competitiewedstrijden na de winterstop zestien doelpunten, één meer dan in de zeventien duels tijdens de eerste seizoenshelft.

● De Graafschap begon als enige Eredivisie-ploeg in 2016 alle elf wedstrijden met een unieke basiself.

● Hoewel De Graafschap de meeste schoten op doel tegen kreeg dit seizoen (170 – Cambuur tweede met 163) kregen de Doetinchemmers tien doelpunten minder tegen dan SC Cambuur (55 om 65).

● Slechts drie Eredivisie-doelmannen hebben sinds de winterstop een hoger reddingspercentage dan Hidde Jurjus (76 procent, tegen 62 procent in de eerste seizoenshelft).

SC Cambuur-middenvelder Jack Byrne scoorde drie keer in de Eredivisie en is succesvol in zijn eindpassing.
SC Cambuur-middenvelder Jack Byrne scoorde drie keer in de Eredivisie en is succesvol in zijn eindpassing.

● SC Cambuur verloor de laatste zes uitduels in de Eredivisie; sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2013/14 verloor de ploeg nooit zeven uitduels op rij.

● Sinds de winterstop komt 56 procent van de schoten van Cambuur van buiten het strafschopgebied (het hoogste percentage van alle ploegen), terwijl dit in de eerste seizoenshelft nog 34 procent was.

● Jack Byrne gaf sinds de winterstop meer succesvolle passes in de laatste 30 meter van het veld dan elke andere Eredivisie-speler (176).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.