Superboer Bargas goud waard op bezoek bij ADO

De Graafschap heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan het lastige uitduel met ADO Den Haag. Hugo Bargas was goud waard voor zijn ploeg: 2-2.

ADO startte op eigen veld prima tegen het gepromoveerde De Graafschap. De ploeg van trainer John van den Brom pakte meteen het initiatief en drong de Doetinchemers meteen terug. Dat resulteerde al na een minuut in tien in de openingstreffer van Dmitri Bulykin.

De Rus reageerde attent nadat De Graafschap-doelman Boy Waterman een indraaiende hoekschop niet goed verwerkte en tikte in een woud van benen de 1-0 binnen.

Daarna herstelden de Superboeren zich en kwamen beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Darije Kalezic was zelfs via Rydell Poepon dichtbij de gelijkmaker, maar de aanvaller kwam na een terug gekopte bal van Yuri Rose een teenlengte tekort om Gino Coutinho te verschalken.

Na rust kon het alle kanten op. De wedstrijd was open met kansjes over en weer. De echte kansen werden echter bewaard voor de laatste twintig minuten. Nadat Wesley Verhoek een levensgrote mogelijkheid om zeep had geholpen, was het even later wel raak. Invaller Kevin Visser tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van Kubik: 2-0.

Twee minuten later was het aan de overkant raak. Hugo Bargas promoveerde een uitstekende lange bal van Vito Wormgoor tot assist. De Argentijn nam prima aan en verschalkte Coutinho met een wippertje: 2-1.

Het werd echter nog mooier voor de bezoekers. Waar ADO een aantal schietkansen onbenut liet, toonde Bargas opnieuw zijn waarde voor De Graafschap. Steve de Ridder kopte een afgeslagen bal in het overvolle strafschopgebied, waarop Bargas besloot tot een omhaal en de bal tot zijn blijdschap in het doel zag belanden: 2-2.